TRIMSALON FANCY-DOG

Nieuwe pup

10-11-2016

Nieuwe pup

Nieuwe pup

Wat zijn ze leuk hé  die pup's, juist nu breekt een belangrijke fase voor ze aan door ze goed te socialiseren.

 

 

Dit kunt u thuis al doen.

Zet uw pup een keer in bad. Laat ze de waterstraal maar voelen, ze hoeven nog niet echt gewassen te worden, ze hoeven ook niet helemaal door en door nat te zijn.

Het gaat erom dat ze weten wat die doucekop bij hun in de buurt komt doen. Droog ze daarna lekker af en zet ze op een tafel. Laat ze de föhn horen en blaas ze op een matige warme stand droog.

Betast de pup overal, elke dag. Vooral de poten, dit vinden de meeste honden namelijk niet zo leuk.

U zult zien dat ze het heerlijk vinden al die aandacht.

Als ze klaar zijn zult u zien dat uw pup als een blok in slaap valt, het is nogal wat zo'n badbeurt daar wordt je erg moe van.

 

 

 

 

Dit alles doet u natuurlijk met veel enthousiasme. Het is erg belangijk om goed gedrag altijd te belonen, geef hem maar een snoepje of brokje als hij het goed doet onder de douche.

Zeg 'Foei'als hij uit het bad wil springen. Maar heb vooral geduld.

 

Als u hier thuis al mee begint, zal uw pup het geen probleem vinden om naar de trimsalon te komen, hoe vaker u het doet ( ca 1 x per week ) hoe sneller hij went.

Voor uw hond is het dan net zo normaal als dat hij zijn eten krijgt.

Een bijkomend voordeel van dit alles is dat de dierenarts hem gewoon kan betasten, omdat het voor de hond heel normaal is als iemand hem aanraakt.

 

* Heeft u een nieuwe pup dan mag u mij ook bellen om uw pup een keer op tafel te zetten bij trimsalon Fancy-dog en te laten wennen aan alle geluiden.

* Dit kan al vanaf het moment dat u hem bij de fokker ophaalt , hij doet in de eerste paar weken de meeste indrukken op die hij niet meer vergeet.

* Dit doe ik gratis, en zal ca 10. min duren. U mag er gewoon bij blijven.

* Het is zeker aan te bevelen vooral bij een ras wat vaak naar de trimsalon moet.

* Tips voor thuis; Onder de douche, Föhn laten horen en voelen, scheerapparaat laten horen, voetjes en nageltjes betasten, borstelen, geluid van een schaar vooral voor de oogjes ( vinden ze eng).

* Alles doen met veel enthousiasme en beloning, hij zal gaan genieten van alle aandacht.

 

wat ik zeker kan aanraden is om met uw pup naar de Hondenschool te gaan.